De keuken in!

Met een eigen culinaire tuin, balkon of zelfs maar een plantenbak, is lekker eten heel dichtbij. En wat geeft er meer tevredenheid en een voldaan gevoel dan dat je kookt met ingrediĆ«nten die je zelf zo voor het grijpen hebt. Ik ben een intuĆÆtieve kok en ik moedig je aan dat ook te zijn (of te worden). Als je zelf kan koken, zonder pakjes en zakjes, en weet welke smaken goed bij elkaar passen, kan je eindeloos veel lekkers maken. De recepten die je hier vindt, zijn dan ook vooral basisrecepten enĀ  smaakmakers. Hieronder vind je de nodige inspiratie. Alvast eet smakelijk!

Over koken met basiskennis van een bereiding. Die bereiding vul je aan met je eigen regels en naar eigen smaak. En op die manier eet je Ɣltijd lekker, met dat wat je in huis hebt of uit de tuin plukt. En: helemaal zelf. De bonus is dat je erachter komt dat koken helemaal niet zo moeilijk is, gewoon heel simpel kan zijn, maar wel verrekte goed.

Smaakmakers

….

Toppings

….

Bouillonbak
Kruidenthee
Pesto's

Zout

Bloemenzout
Bouillon zout

Conserveren

Likeur maken
Membrillo
Salie hoest- en griepdrank
Rozensiroop
Bieslookbloemen azijn
Balsamico crĆØme
Lavendelolie

Kruidenmixen

Speculaaskruiden
Kip piri piri kruidenmix

Bakken

Traditionele cake & variaties
Hartige taart

Diversen

Gemarineerde olijven
Vinaigrette
Kruidenboter met bloemen
Koken met witlof

Heb je de smaak te pakken? En ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een culinaire tuin of border bij jou in de tuin? Bekijk ze hier!

Mijn culinaire avonturen zijn begonnen bij de lasagnesaus. Ik ging van alles vanaf het begin bereiden zonder zakjes en mƩt een arsenaal aan basisingrediƫnten in mijn keukenkastjes.