De keuken in!

Met een eigen culinaire tuin, balkon of zelfs maar een plantenbak, is lekker eten heel dichtbij. En wat geeft er meer tevredenheid en een voldaan gevoel dan dat je kookt met ingrediënten die je zelf zo voor het grijpen hebt. Ik ben een intuïtieve kok* en ik moedig je aan dat ook te zijn (of te worden). Als je zelf kan koken (zonder pakjes en zakjes) en weet welke smaken goed bij elkaar passen, kan je eindeloos veel lekkers maken. De recepten die je hier vindt, zijn dan ook vooral veel smaakmakers door te werken met kruiden en bloemen, en inmaakrecepten. Hieronder vind je de nodige inspiratie. Alvast eet smakelijk!

* meer over mijn culinaire avontuur als intuïtieve kok vind je hier.

Maak je eigen bouillon, zet alvast een hoestdrankje van salie klaar of mix je eigen kruidenmengsels.

Eens iets anders met fruit dan jam of gelei. Fijne baksels, hemelse likeurtjes en balsamicocrème, je maakt ze allemaal zelf.

Het versieren van een salade of mooi opgemaakt bord met vrolijke bloemetjes is natuurlijk één ding, maar er kan nog meer met bloemen. 

Heb je de smaak te pakken? En ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een eetbare siertuin of -border bij jou in de tuin? Bekijk ze hier!

Tegenwoordig liggen onze eieren in de koelkast en kopen we ze in kartonnen doosjes. Wat is dan een ei in het nest laten? Ik vertel het je aan de hand van het schilderij van Pieter Brueghel. 

Mijn culinaire avonturen zijn begonnen bij de lasagnesaus. Ik ging van alles vanaf het begin bereiden zonder zakjes en mét een arsenaal aan basisingrediënten in mijn keukenkastjes.