De keuken in!

Bij een groentewinkel in je eigen culinaire achtertuin of balkon, hoort lekker eten. En wat geeft er meer tevredenheid en een voldaan gevoel als je kookt met ingrediënten die je zelf geteeld hebt. Hieronder vind je de nodige inspiratie. Alvast eet smakelijk!

Zaai, oogst en gebruik je eigen bouillon, maak een hoestdrankje van salie of mix je eigen kruidenmengsels.

De vele mogelijkheden van koken met witlof en kom meer te weten over telen en eten van witte lupine.

Hier vind je ouderwetse recepten voor cake en jam én de vele, vaak verrassende, smaakcombinaties die daarin mogelijk zijn. Ook bereidingen met mijn favoriete fruit, de kweepeer, komt aan bod.

Het versieren van een salade of mooi opgemaakt bord met vrolijke bloemetjes is natuurlijk één ding, maar er kan veel meer met bloemen. Zoals het maken van rozensiroop en lavendelkoekjes.

Heb je de smaak te pakken? En ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van een eetbare siertuin of -border bij jou in de tuin? Bekijk ze hier!

Tegenwoordig liggen onze eieren in de koelkast en kopen we ze in kartonnen doosjes. Wat is dan een ei in het nest laten? Ik vertel het je aan de hand van het schilderij van Pieter Brueghel. 

Mijn culinaire avonturen zijn begonnen bij de lasagnesaus. Ik ging van alles vanaf het begin bereiden zonder zakjes en mét een arsenaal aan basisingrediënten in mijn keukenkastjes.