Lavendelolie


Dit is geen recept om te eten. Maar omdat ik deze olie zo ontzettend fijn vind, deel ik hem toch. Als je van zalig ruikende smeerseltjes houdt, lees dan verder.

Je kunt deze lavendelolie op twee manieren gebruiken: als olie om je huid mee in te smeren of als ingrediënt in een zalf.

Wat moet je doen?

Kies een olie naar keuze. Ik gebruik graag amandelolie omdat ik dat een fijne olie vind en het ruikt heerlijk. Maar je kunt ook een neutraal geurende kiezen (zonnebloemolie, arachideolie) of bijvoorbeeld druivenpitolie.

Knip zoveel mogelijk uitgedroogde lavendelbloemetjes als dat je vinden kan. Hoe meer lavendel je toevoegt, hoe sterker de geur. Rits ze van het steeltje zodat je kleine individuele bloemetjes overhoudt.

Doe de olie met de gedroogde lavendelbloemen in een schone pot. En laat dit een aantal weken staan.

Zeef het dan en schenk het over in een mooi potje of flesje. Meestal heb ik meerdere kleine flesjes en één daarvan staat bij de douche zodat ik me daarmee insmeer vlak voor ik onder de douche uitstap. Even zachtjes droogdeppen en klaar. En je kunt het natuurlijk ook gewoon zo op elk gewenst moment gebruiken om je (droge) huid een oppepper te geven.