Tuin

Een eetbare siertuin is een tuin die er vier seizoenen aantrekkelijk uitziet met vaste planten die je ook kan eten. Deze eetbare planten (fruit, kruiden, eetbare bloemen, vaste groenten) combineer ik graag met andere fraaie beplanting zodat een mooie begroeiing ontstaat, van hoog tot bodembedekkend, van groenblijvend tot bloemrijk. Het is een levendige tuin waar van alles te zien is en waar het zoemt, vliegt, ritselt, bloeit, geurt én smaakt! Zo’n tuin is in te richten naar eigen smaak en heeft voor iedereen wat wils. En bovenal is het een plek om van te genieten.

Ik geef je hier graag inspiratie over de diverse tuinideeën en -borders en culinaire planten.
En begin bij het begin met tuintips over biologisch tuinieren en een gezonde bodem

Tuintips

Een goed begin is het halve werk. Een gezonde tuin zorgt ervoor dat jouw planten het volst tot zijn recht komen, het bodemleven krioelt van de beestjes én andere dieren in jouw tuin een thuis vinden.

De eetbare siertuin heeft vooral vaste planten in haar borders staan die jaar na jaar terugkomen én waar je van kan eten. Ik laat je graag zien waar je zoal aan denken kan, voor kleine of grote tuinen, voor elk balkon en elke pot.

Er zijn veel planten die eetbaar zijn én vast én smakelijk. Ik laat je graag zien met welke vaste planten een mooie smaakvolle border in te richten is. Laat je verrassen door kleurrijke planten en mooie texturen. 

Bij mij kan je terecht voor tuinadvies en tuininrichting om je tuin of border om te toveren tot eetbare siertuin. Met mijn aangeleverde beplantingsontwerp kan je zelf je tuin inrichten of ik neem het werk voor je uit handen.

Elk gerechtje van salade, soep, broodje, taartje tot… tja, wat niet eigenlijk, álles ziet er met wat verse eetbare bloemen vrolijk uit. Het fleurt de boel op en je wilt er meteen je tanden in zetten.

Sherlock Holmes en dr. Watson. De Cock (met c-o-c-k) en Vledder. Ze zijn partners in crime. En zo ben ik dat met de natuur, wij zijn bondgenoten en trekken veel samen op.