Tuin

Een eetbare siertuin is een tuin die er vier seizoenen aantrekkelijk uitziet met vaste planten die je ook kan eten. Deze eetbare planten (fruit, kruiden, eetbare bloemen, vaste groenten) combineer ik graag met andere fraaie beplanting zodat een mooie begroeiing ontstaat, van hoog tot bodembedekkend, van groenblijvend tot bloemrijk. Het is een levendige tuin waar van alles te zien is en waar het zoemt, vliegt, ritselt, bloeit, geurt én smaakt! Zo’n tuin is in te richten naar eigen smaak en heeft voor iedereen wat wils. En bovenal is het een plek om van te genieten.

Smaakvolle border

In een culinaire tuin vind je sierborders met planten die mooi zijn én eetbaar. De vorm, textuur, kleur en hoogte van een plant maken dat een fraaie border ontstaat. Zo’n border heeft vaste eetbare planten, met groenten, kruiden, fruit en bloemen die elk jaar weer opkomen. 

Pottentuin

Een tuin met potten heeft verschillende voordelen: in elk postzegeltuintje, op elk balkon of vensterbank passen wel een paar potten. En je kunt ermee in de hoogte werken. Veel eetbare planten lenen zich er goed voor om in een pot te houden. De pottentuin is een plek waar je even wat kan plukken voor nog wat extra groenten, verse kruiden die je nog snel in de pan toevoegt of om een paar mooie bloemen te plukken ter decoratie op je bord. Zo’n pottentuin is gemakkelijk in te richten en maak hem, als het even kan, vooral dicht bij de keukendeur, wel zo handig.

Kruiden in de tuin

Om lekker te koken heb je kruiden nodig. Soms vers, soms gedroogd. Soms ingevroren, soms in olie of azijn. De toepassingen zijn eindeloos. En daarom zijn kruiden in je tuin onmisbaar en ze staan ook nog eens prachtig. Sommige kruiden zijn wintergroen en velen bloeien. Er is niets zo fijn als altijd kruiden bij de hand te hebben.

Ik help je graag verder. Er is voor ieder wat wils om een culinaire tuin te creëren en ik bied je diverse mogelijkheden. Van een kant-en-klaar culinair tuintje tot culinair tuinadvies of een beplantingsontwerp op maat. Met mijn aangeleverde beplantingsontwerp kan je zelf in de tuin aan de slag om hem om te toveren tot eetbare siertuin.

Een goed begin is het halve werk. Een gezonde tuin zorgt ervoor dat jouw planten het volst tot zijn recht komen, het bodemleven krioelt van de beestjes én andere dieren in jouw tuin een thuis vinden.

Er zijn veel planten die eetbaar zijn én vast én smakelijk. Ik laat je graag zien met welke vaste planten een mooie smaakvolle border in te richten is. Laat je verrassen door kleurrijke planten en mooie texturen. 

Elk gerechtje van salade, soep, broodje, taartje tot… tja, wat niet eigenlijk, álles ziet er met wat verse eetbare bloemen vrolijk uit. Het fleurt de boel op en je wilt er meteen je tanden in zetten.

Sherlock Holmes en dr. Watson. De Cock (met c-o-c-k) en Vledder. Ze zijn partners in crime. En zo ben ik dat met de natuur, wij zijn bondgenoten en trekken veel samen op.