Gemarineerde olijven


Ik hou van borrelplankjes! Gezellig in de tuin met een warm zonnetje of bij de kachel terwijl het buiten regent dat het giet. Er is altijd een reden om er even lekker voor te gaan zitten. Nu vragen deze gemarineerde olijven wat vooruit denken, maar wat je maandag bedenkt kan je dat weekend al eten.

Hoe ga je te werk?

  • Kies goede kwaliteit olijven, liefst met pit want die hebben meer smaak.
  • En gebruik goede olijfolie, want ook hiervoor geldt, het gaat allemaal om smaak.
  • En doe er een snufje zout in.

Kies dan je verdere ingrediënten, bijvoorbeeld:

  • Peperkorrels
  • Laurier
  • Oregano, rozemarijn, tijm, salie
  • Sinaasappeltijm
  • Citroen- of sinaasappelschil
  • Knoflook
  • Amandelen
  • Kleine mozzarella bolletjes

Doe alles samen in een pot die je kunt afsluiten en zet het in de koelkast. Met een paar dagen zijn de smaken er goed in getrokken. Proost!