Bloemenzout


Dit is niet echt een recept, maar vooral leuk om te doen en het versiert elk gerechtje. Zet het potje met dit bloemenzout op je aanrecht en strooi wat van dit zout op alles wat maar van toepassing is: een groen slaatje, insalata caprese, een zelfgemaakte chocolade bar, plaattaart of op je gekookte eitje. Om maar eens wat te noemen.

Wat moet je doen:

Verzamel allerlei eetbare bloemen uit je tuin. Korenbloem, rozen, kaasjeskruid, goudsbloemen, citroen tagetes… enz.

Droog ze op een papiertje, droge doek of rekje. De meeste bloemblaadjes zijn met een aantal dagen gedroogd, kijk goed dat dat zo is.

Doe ze in een afsluitbaar potje of bakje en schrijf erop wat erin zit.

Gebruik smakelijk en wat grover zout, bijvoorbeeld Maldon zout of anders zeezout. Schep een eetlepel zout in een vijzel en doe er gemengde bloemen naar keuze bij. Even kort wat aanstampen en samen in een potje doen.