In de media

Publicatie in magazine Gardeners’ World,
juli 2023


Projecten


De Theepot

Kopje thee doen? Deze ’theepot’ staat bij Druk & Vorm voor de deur en is gevuld met allemaal planten die je kunt plukken voor een kopje thee. De planten die ik koos kunnen stuk voor stuk goed tegen droogte en zon, en smaken heerlijk. Een deel van de planten is ook wintergroen, wat ook prettig is voor de aanblik. Hier zijn de planten nog klein, maar later tuimelen ze over de rand en is het knippen geblazen.


Eetbare siertuin RadboudUMC

Op het terrein van het RadboudUMC en de universiteit, waar ze al langer werken aan een groenere omgeving, moest een eetbare beleeftuin gerealiseerd worden. Voor dit project werd Moeztuyn gevraagd, en Elma schakelde mij in om het beplantingsontwerp voor de vaste eetbare planten te maken. Het is een eetbare siertuin geworden met alleen maar eetbare planten. Medewerkers, patiënten en zij die revalideren kunnen er al wandelend van verschillende planten plukken, voor bijvoorbeeld een vers kopje thee.


Tuin van Anke Helena

Anke Helena kwam bij mij langs, zag mijn tuin en zei ‘dat wil ik ook’. Een deel van haar tuin was niet naar haar zin en ze zocht naar een weelderige tuin met bloemen en eetbare planten. Haar tuin heeft nu de eetbare planten naar haar keuze en de zwierige luchtigheid waar ze naar zocht.