Laten we aan de slag gaan!

Jaarrond
In het ene seizoen kan je meer eten uit eigen tuin dan in het andere seizoen. Afhankelijk van de planten die je kiest, lukt dat meestal wel én er is sowieso jaarrond wat te zien. En dat bereik je met beplanting waar sier én eetbaar centraal staan. Zo heb je lekker vers eten en kruiden binnen handbereik, en is de sierwaarde hoog.

Tijd & gemak
Een culinaire tuin is ingericht naar de tijd die je ervoor heb. We kiezen planten die daarbij passen. Ook als je weinig tijd hebt en met veel gemak wilt tuinieren zijn er veel smakelijke mogelijkheden. Dus probeer het vooral. 

Groot tot klein & strak tot weelderig
Een culinaire tuin is dus voor iedereen mogelijk, van grote tot kleine tuin of zelfs op het balkon. En je kan je tuin inrichten naar eigen smaak, naar een strak gestructureerde inrichting of ga je juist voor een weelderig en frivole tuin. Het is altijd een mooie tuin, ook als je niet oogst.

Beplantingsontwerp van een culinaire tuin

Bij mij kan je terecht voor culinair tuinadvies en een beplantingsontwerp om (een deel van) je tuin om te toveren tot eetbare siertuin. Met mijn beplantingsontwerp kan je zelf aan de slag of ik realiseer dit voor je. Het geleverde beplantingsontwerp is altijd maatwerk zodat het voldoet aan je wensen.

Goed om te weten: ik richt mij op de planten in de tuin. Dit betekent dat ik een ontwerp maak voor de beplanting, en niet een tuinontwerp wat betreft de inrichting van je tuin. Ik kom aan bod als je tevreden bent met die inrichting en houden we ons bezig met de keuze van eetbare planten. Verder houdt dit in dat ik geen terrassen aanleg, overkappingen bouw en wat zo niet meer.

* Prijzen per 1 juli 2023, inclusief BTW

De culinaire tuin in het kort

Tuinadvies

Je zit met vraagtekens als het gaat om je tuin en je wilt graag dat ik met je meekijk, en meedenk. In dat geval kom ik bij je langs, bespreken we dit en krijg je mijn adviezen.

Hiervoor reken ik een uurtarief van € 55,- met eventuele reiskosten à €0,30/km buiten een straal van 20 km van Nijmegen.

Beplantingsontwerp

Allereerst kom ik bij je langs om je tuin te bekijken en je wensen te bespreken. In het gesprek wordt duidelijk wat voor tuin en sfeer je mooi vindt, uit welke type keuken je graag kookt en met welke kruiden, en wellicht ook nog wat fruit en groenten die je graag in je tuin laat groeien. Met al die informatie maak ik een beplantingsontwerp op maat voor jouw eetbare siertuin. Mijn ontwerpen zijn zo gemaakt dat je ze zelf kunt aanleggen, maar je kunt er ook voor kiezen dat ik dit voor je doe.

Het ontwerp krijg je van mij aangeleverd (per post of tijdens de realisatie). Hierin is opgenomen:

> Beplantingsontwerp van de opgemeten grootte.
> Handgetekende plattegrond van de eetbare siertuin, welke plant komt waar. 
> Plantenlijst met Nederlandse en Latijnse plantnamen voor je inkopen.
> De eetbare planten in beeld om ze te herkennen.
> Lijst met goed aangeschreven verkooppunten van kwekerijen en grond.
> Informatie over een gezond bodem, biologisch tuinieren en turfvrije potgrond.

> Bij doe-het-zelf project: werkbeschrijving hoe je de tuin/border aanlegt.
> Bij realisatie: nadat de offerte akkoord is gegeven en de aanbetaling gedaan is, koop ik de benodigde plant in.
> Bij realisatie: de tuin dient, daar waar ik ga beplanten, ‘schoon’ (van materialen, planten en onkruid) te zijn. En heeft de toevoeging van juiste grond, die ik je heb geadviseerd (ook waar je het koopt). Borders vrijmaken of ander onverwachts werk is tegen meerprijs.    

De prijs verschilt per project en wordt bepaald door de tuin, ligging en mate van diversiteit van de beplanting. Voor reiskosten reken ik € 0,30/km buiten een straal van 20km van Nijmegen.

Prijs vanaf € 350,-

Beplantingsontwerp * in het klein

We hebben via de mail contact met elkaar, gemakkelijk en snel. Je ontvangt via de mail van mij een huis, tuin & keuken-vragenlijst zodat ik de basisinformatie over je tuin heb, weet wat je graag eet en waarmee je kookt en wat je verdere wensen zijn. Deze vragenlijst vul je in en mail je terug samen met wat foto’s van het desbetreffende stukje tuin. Aan de hand van al die informatie maak ik een ontwerp op maat voor jouw eetbare siertuin, of beter gezegd border, van drie vierkante meter.

Dit ontwerp ontvang je per post samen met een handleiding om zelf in je tuin aan de slag te gaan, hierin is opgenomen:

> Beplantingsontwerp van 3 m².
Handgetekende plattegrond van het stukje tuin/border, welke plant komt waar. 
> Plantenlijst met Nederlandse en Latijnse plantnamen voor je inkopen.
> De eetbare planten in beeld om ze te herkennen.
> Werkbeschrijving hoe je de tuin/border aanlegt.
> Lijst met goed aangeschreven verkooppunten van kwekerijen en grond.
> Informatie over een gezond bodem, biologisch tuinieren en turfvrije potgrond.

Prijs: € 125,-

Cadeau!

Geef een culinaire tuin cadeau. Je kunt kiezen uit een Culi Tuin of een cadeaubon naar keuze. Met een cadeaubon naar keuze bepaal jij wat je cadeau geeft. Bij een culi tuin gaat het om een culinair plekje in de tuin of balkon.

Culi Tuin

Een culi tuin, culi hoek, culi bak, culi teil, culi vensterbank. Voor iedereen is het mogelijk een culinair plekje in de tuin, balkon of in huis te hebben. Geef een beplantingsontwerp voor één vierkante meter eetbare siertuin cadeau. Elk ontwerp maak ik op maat zodat de persoonlijke wensen (smaak en sfeer) en omstandigheden (plek en grondsoort) altijd optimaal passend zijn.

Je geeft een cadeaubon die ik persoonlijk op naam maak en pak ik mooi voor je in. Op de cadeaubon geef ik aan welke informatie naar mij gemaild moet worden. Aan de hand van die informatie maak ik een tekening met beplanting die aan de persoonlijke wensen voldoet. Daarbij zit ook de desbetreffende plantenlijst en werkbeschrijving voor aanplanten, de eetbare planten in beeld zodat die herkent worden. En natuurlijk geef ik ook een lijst van verkooppunten voor biologische planten, bloembollen en grond en algemene informatie over biologisch tuinieren.  

Prijs 45,-

Cadeaubon naar keuze

Een culinaire tuin kan je in elke vorm cadeau geven. Zo kan je aangeven hoeveel vierkante meter inbegrepen is, net als een eventueel bezoek van mij. Het is ook mogelijk om het beplantingsontwerp * in het klein cadeau te doen. Bij de keuze die je maakt, geef ik je de bijbehorende prijs. Op de cadeaubon komt te staan wat het cadeau inhoudt, dus wat inclusief is.

Prijs op aanvraag

Abonnement Groene Vingers Kweken

En dan is ie af, je eetbare siertuin (of -border). Maar die groene vingers heb je nog niet. Enige schrik slaat je om het hart: wanneer moest die roos gesnoeid worden en hoe zat het ook alweer met die bodem verbeteren? Geen nood! Groene vingers kweken kan je leren.  

Met dit abonnement ontvang je in één jaar twee keer een persoonlijke tuinbrief waarin ik je vertel hoe je jouw tuin onderhoudt en welke verzorging jouw planten nodig hebben. Na twee tuinbrieven heb je een handleiding die jou jaarrond helpt en een geheugensteuntje is wat betreft je tuinacties. Zo weet je zeker dat je niets vergeet, de tuinklusjes op tijd kan doen en nog lang kan nagenieten van je culinaire tuin. En ik geef je meteen wat recepten erbij om lekker mee te koken.

Prijs: € 40,-