Tuininspiratie

Culi eettuin

Dat wat er in de tuin groeit, is anders dan anders. Natuurlijk heb ik in deze tuin ook gangbare groenten en fruit staan, maar ik ga ook voor gewassen die ik nog niet kent of moeilijk verkrijgbaar zijn. Zo maak ik van mijn oogst culinaire uitstapjes met verrassingen op mijn bord. 

Snelle pluktuin

Een tuin waar je even wat kan plukken voor nog wat extra groenten, de verse kruiden die je nog snel in de pan toevoegt of om een paar mooie bloemen te plukken ter decoratie op je bord. Deze hoek in de tuin heb ik daarvoor ingericht: licht, maar ook schaduwrijk én dicht bij de keukendeur, wel zo handig.

Weeldige eettuin

Er groeit in de voortuin van alles door elkaar, ik pluk of oogst eens wat en ik laat de natuur ook z’n gang gaan. Althans, voor het oog want in werkelijkheid hou ik mijn tuin wel bij en overwoekert het niet. Het is een weelde van eetbare bloemen en kruiden. En dat is niet alleen mooi om naar te kijken, het heeft ook een functie voor bestuiving en insectenbestrijding. 

Oppot eettuin

Hoe klein het stukje tuin ook is, er passen altijd een paar potten bij. En het geeft volop mogelijkheden om eten in te telen en te oogsten. Veel groenten, fruit, kruiden en bloemen lenen zich goed om te laten groeien en bloeien in een pot. En het staat ook nog eens supergezellig. Hier zie je onder andere rozemarijn, sinaasappeltijm, basilicum, tomaten, eetbare viooltjes en een mini aubergine.

Bij mij kan je terecht voor culinair tuinadvies en tuininrichting om (een deel van) je tuin om te toveren tot eetbare siertuin. Met mijn geleverde tuininrichting kan je zelf aan de slag of ik doe dit voor je.

De gangbare groenten en kruiden als sperziebonen, boerenkool , tijm en rozemarijn kunnen natuurlijk in je tuin staan, maar ik laat je graag zien wat er zoal nog meer mogelijk is.

Een bodem die in balans is, is tuinieren waarbij je neemt én geeft. Door iets terug te geven aan de bodem, voedt je die bodem en behoudt je een mooie tuin, elk jaar opnieuw.