Culinair tuinontwerper

Dit ben ik, Marloes, en ik woon in Nijmegen. Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik met eten bezig ben. Altijd en elke dag wil ik lekker eten, en ik geniet daar intens van. Als vanzelfsprekend wil ik weten wat de beste bereidingen zijn, hoe het smaakt en waar en hoe iets groeit. Zo zijn koken en tuinieren steeds dichter bij elkaar gekomen. Ik zoek soms ingrediënten die moeilijk verkrijgbaar of duur zijn, of heb ik ze liever supervers en in het seizoen. En ik ben nieuwsgierig, hoe lang het duurt voordat de plant mij de vruchten geeft en wat daar voor gebeuren moet. Dat er uit zo’n ieniemienie klein zaadje een sterke plant groeit waarvan ik eten kan, vind ik magisch. 

Mijn stadstuin staat bomvol met smakelijke planten

0
Planten & bloemen
0
Fruit
0
Kruiden

Iedereen die wel eens zaadjes of plantjes koopt, herkent dit, je koopt altijd meer dan je van tevoren had bedacht. Vooral de bijzondere soorten gewassen en kruiden, en de meest prachtige bloemen koop ik om ze uit te proberen. En zo loopt de teller van mijn eetbare planten nog steeds op. De moestuinbakken werden veel te klein en zo gebruik ik inmiddels onze hele stadstuin om de eetbare planten in te zetten. Inmiddels staan er in mijn tuin fruitbomen en -struiken, groenten in de volle grond en in potten, een scala aan kruiden en bloemen én ben ik in het trotse bezit van een kas. 

Mijn stadstuin barst uit zijn voegen van eetbare planten en weelderige bloemen, wat een genot!

Groene vingers

In mijn leven heb ik een verscheidenheid aan werk gedaan, van aardbeienplukker als tiener tot secretaresse en lange tijd was ik freelance (sport)marketeer. Daar komen de vele hobby’s bij als tuinieren, koken, sport, het recht, literatuur, geschiedenis, kunst en creatief aan de gang zijn in mijn hoofd en met mijn handen. En als ondernemer heb ik veel zelf uitgevonden, van boekhouden en inkoop tot een website bouwen. En dat maakt dat ik behoorlijk veelzijdig ben: tuinvrouw, thuiskok, ondernemer, schrijver en een knutselaar. Maar bovenal deed ik de ontdekking: ik heb groene vingers!

 

Huis18

Uiteindelijk rees bij mij de vraag ‘en wat ga ik daar dan allemaal mee doen?’ Dat vat ik samen in dit bedrijf, Huis18. Huis18 is meer dan mijn culinaire tuin: ik wil je inspireren om van jouw tuin, balkon of vensterbank een eetbare siertuin te maken én lekker te eten. Met tips en adviezen help ik op weg om culinaire variatie in je tuin én op je bord te hebben. Een tuin die bomvol met groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen staat en waar je direct mee aan de slag kan in de keuken.

Dichtbij huis

Bij Huis18 ontdek je dat veel rondom je huis, tuin en keuken dicht bij elkaar staan: gezond bodemleven en biologisch tuinieren met mooie planten, culinaire planten die je heerlijke oogst geven, nog even die verse kruiden plukken en meteen de keuken in, of een bosje verse bloemen in de vaas. En vooral het plezier dat je daaraan beleeft, hoe het je inspireert, prikkelt en verwondert. Dát is een eetbare siertuin, een culinaire tuin. Kortom, kijk om je heen. En maak er wat moois van, om te beginnen van je huis, tuin en in de keuken.

Achtergrondverhalen

Over hoe het begon
Bondgenoten