Laten we aan de slag gaan!

Jaarrond
In het ene seizoen kan je meer eten uit eigen tuin dan in het andere seizoen. Afhankelijk van de planten die je kiest, lukt dat meestal wel én er is sowieso jaarrond wat te zien. En dat bereik je met een tuininrichting waar sier én eetbaar centraal staan. Zo heb je lekker vers eten en kruiden binnen handbereik, en is de sierwaarde hoog.

Tijd & gemak
Een culinaire tuin is ingericht naar de tijd die je ervoor heb. We kiezen planten die daarbij passen. Ook als je weinig tijd hebt en met veel gemak wilt tuinieren zijn er veel smakelijke mogelijkheden. Dus probeer het vooral. 

Groot tot klein & strak tot weelderig
Een culinaire tuin is dus voor iedereen mogelijk, van grote tot kleine tuin of zelfs op het balkon. En je kan je tuin inrichten naar eigen smaak, naar een strak gestructureerde inrichting of ga je juist voor een weelderig en frivole tuin. Het is altijd een mooie tuin, ook als je niet oogst.

Beplantingsontwerp van een eetbare siertuin

Bij mij kan je terecht voor culinair tuinadvies en tuininrichting om (een deel van) je tuin om te toveren tot eetbare siertuin. Met mijn beplantingsontwerp kan je zelf aan de slag of ik realiseer dit voor je. Het geleverde beplantingsontwerp is altijd maatwerk zodat het voldoet aan je wensen.

NB. ik richt mij op het inrichten van (een deel van) je tuin wat betreft eetbare beplanting; terrassen aanleggen, overkappingen bouwen en wat zo niet meer doe ik niet.

Beplantingsontwerp * in het klein

We hebben via de mail contact met elkaar, gemakkelijk en snel. Je ontvangt via de mail van mij de huis, tuin & keuken-vragenlijst zodat ik de basisinformatie over je tuin heb, weet wat je graag eet en waarmee je kookt en wat je verdere wensen zijn. Deze vragenlijst vul je in en mail je terug samen met wat foto’s van het desbetreffende stukje tuin. Aan de hand van al die informatie maak ik een ontwerp op maat voor jouw eetbare siertuin, of beter gezegd border, van drie vierkante meter. Dit ontwerp ontvang je per post samen met een handleiding om zelf in je tuin aan de slag te gaan, hierin is opgenomen:

> Beplantingsontwerp van 3 m².
> Tekening van dat stukje in te richten tuin/border, welke plant komt waar. 
> Plantenlijst met Nederlandse en Latijnse plantnamen voor je inkopen.
> De eetbare planten in beeld om ze te herkennen.
> Werkbeschrijving hoe je de tuin/border aanlegt.
> Lijst met goed aangeschreven verkooppunten van kwekerijen en grond.
> Informatie over een gezond bodem, biologisch tuinieren en turfvrije potgrond.

Prijs: € 95,-

Beplantingsontwerp * doe-het-zelf

Allereerst kom ik bij je langs om je tuin te bekijken en je wensen te bespreken. In het gesprek wordt duidelijk wat voor tuin en sfeer je mooi vindt, uit welke type keuken je graag kookt en met welke kruiden, en wellicht ook nog wat fruit en groenten die je graag in je tuin laat groeien. Met al die informatie maak ik een beplantingsontwerp op maat voor jouw eetbare siertuin en krijg je dit per post opgestuurd, hierin is opgenomen:

> Beplantingsontwerp van de opgemeten grootte.
> Tekening van de in te richten eetbare siertuin, welke plant komt waar. 
> Plantenlijst met Nederlandse en Latijnse plantnamen voor je inkopen.
> De eetbare planten in beeld om ze te herkennen.
> Werkbeschrijving hoe je de tuin/border aanlegt.
> Lijst met goed aangeschreven verkooppunten van kwekerijen en grond.
> Informatie over een gezond bodem, biologisch tuinieren en turfvrije potgrond.

Prijs vanaf: € 290,-

Beplantingsontwerp * realisatie

Ook nu kom ik bij je langs om je tuin te bekijken en je wensen te bespreken. In het gesprek wordt duidelijk wat voor tuin en sfeer je mooi vindt, uit welke type keuken je graag kookt en met welke kruiden, en wellicht ook nog wat fruit en groenten die je graag in je tuin laat groeien. Met al die informatie maak ik een beplantingsontwerp op maat voor jouw eetbare siertuin en leg ik deze tuin bij jou aan op een afgesproken moment. Dan krijg je ook het beplantingsontwerp met bijhorende informatie van mij, hierin is opgenomen:

> Beplantingsontwerp van de opgemeten grootte.
> Tekening van de in te richten eetbare siertuin, welke plant komt waar. 
> Plantenlijst met Nederlandse en Latijnse plantnamen.
> De eetbare planten in beeld om ze te herkennen.
> Informatie over een gezond bodem, biologisch tuinieren en turfvrije potgrond.
> Nadat de offerte akkoord is gegeven en de aanbetaling gedaan is, koop ik de benodigde beplanting en grond in.
> De tuin dient, daar waar ik ga beplanten, ‘schoon’ (van materialen, planten en onkruid) te zijn. Borders vrijmaken of ander onverwachts werk is tegen meerprijs.                      

Prijs vanaf € 495,-

Abonnement Groene Vingers Kweken

En dan is ie af, je eetbare siertuin (of -border). Maar die groene vingers heb je nog niet. Enige schrik slaat je om het hart: wanneer moest die roos gesnoeid worden en hoe zat het ook alweer met die bodem verbeteren? Geen nood! Groene vingers kweken kan je leren.  

Met dit abonnement ontvang je een jaar lang drie keer een persoonlijke tuinbrief waarin ik je vertel hoe je jouw tuin onderhoudt en welke verzorging jouw planten nodig hebben. Na drie tuinbrieven heb je een handleiding die jou jaarrond helpt en een geheugensteuntje is wat betreft je tuinacties. Zo weet je zeker dat je niets vergeet, de tuinklusjes op tijd kan doen en nog lang kan nagenieten van je culinaire tuin. En ik geef je meteen wat recepten erbij om lekker mee te koken.
Prijs 30,-

Cadeau! Culi Tuin

Een culi tuin, culi hoek, culi bak, culi teil, culi vensterbank. Voor iedereen is het mogelijk een culinair plekje in de tuin, balkon of in huis te hebben.

Geef een beplantingsontwerp voor één vierkante meter eetbare siertuin cadeau. Elk ontwerp maak ik op maat zodat de persoonlijke wensen (smaak en sfeer) en omstandigheden (plek en grondsoort) altijd optimaal passend zijn.

Je geeft een cadeaubon die ik persoonlijk op naam maak en pak ik mooi voor je in.
De cadeaubon houdt in dat de persoon in kwestie, the lucky one ;-), van mij een beplantingsontwerp op maat krijgt. Op de cadeaubon geef ik aan welke informatie naar mij gemaild moet worden. Aan de hand van die informatie maak ik een tekening met beplanting die aan de persoonlijke wensen voldoet. Daarbij zit ook de desbetreffende plantenlijst en werkbeschrijving voor aanplanten, de eetbare planten in beeld zodat die herkent worden. En natuurlijk geef ik ook een lijst van verkooppunten voor biologische planten, bloembollen en grond en algemene informatie over biologisch tuinieren.

Prijs 39,-

De eetbare siertuin heeft vooral vaste planten in haar borders staan die jaar na jaar terugkomen én waar je van kan eten. Ik laat je graag zien waar je zoal aan denken kan, voor kleine of grote tuinen, voor elk balkon en elke pot.

Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik met eten bezig ben. Als vanzelfsprekend wil ik weten wat de beste bereidingen zijn en waar en hoe iets groeit. Zo zijn koken en tuinieren steeds dichter bij elkaar gekomen.